söndag 17 oktober 2010

Skogen o släktkalas

Idag har varit en hektisk dag minsann, och vi har utnyttjat den till fullo på alla möjliga vis!
Började med en "lagom" sovmorgon - ungarna väckte oss kl 8.30. Sen frukost, påklädning och de vanliga bestyren. Vid halv elva kom familjen Forsberg hit och vi packade in oss i bilarna och åkte mot Mjölbys trevliga skogar. Denna fantastiska vackra höstdag!
Anledningen var egentligen gårdagens middag: Korvstroganoff spetsad med en rejäl näve smulade, torkade trattisar. Det var så in i helvete gott (betänk att jag unnar mig ETT riktigt mål mat per dag, och detsamma är undantagslöst GI-inspirerat) så jag kastade iväg ett sms till Ida. Vi MÅSTE bunkra trattisar så det räcker över vintern! Hon var inte svårövertalad, så båda familjerna med både karlar o ungar hängde på!

Mellan 11 och 13.30 blev det både korvgrillning, lek med pinnar o hopp över stenar, kurragömma och ett intensivt svampplockande. Det blev motsvarande en halv vanlig matkasse full med svamp - snåljåpen i mig uppskattade att det motsvarande var ca 500 spänn var i trattisar, med City Gross-mått mätt (149 kr/kg). Ungefär också vad man pallar att rensa innan man vill slänga skiten i soporna, så med andra ord alldeles lagom!
Här följer lite trevliga bilder från våra äventyr i skogen!






På bilden ovan är det redan använt en hel del. Dels pimpade jag aftonens middag med trattisar och dels fick min gamle morf med sig en full 3-literspåse. Och dessutom har jag avlägsnat de 10-tal gula vanliga kantareller som vi faktiskt hittat, ihop med ytterligare en näve trattisar, som ska utgöra min matlåda imorrn.

Yummie! Fräst i olivolja tillsammans med en grovt hackad/skivad gul lök. Det är grejer det!
Vi var hemma från skogsäventyret vid klockan 14, hade sagt åt syskonen, moder och gammelfader att komma hit klockan 15. Följdaktligen kom de först klockan 15.30. Det gjorde dock ingenting, för vi hade ju tårta kvar att göra! I linje med den välkända snålheten ville jag inte köpa ett marsipanlock för 40 kronor, utan tyckte att en rulle marsipan (som också vägde 200 g!) för 17 spänn lät bra mycket bättre. När den j*veln väl skulle kavlas ut tröttnade jag snabbt, och satte Calle på det istället. Det blev ganska bra till slut i alla fall! Syns inte så tydligt på bilden kanske men hade spritsat "Alicia & Jocke" på tårtan med grön vispgrädde. Texten fick sällskap av 23+4 levande ljus, och födelsedagsbarnen fick hjälpas åt att blåsa ut. På ett andetag tog Jocke typ alla ljus, när Alicia redan hade blåst ungefär tio gånger - varav hälften av hennes utblåsningar gav en fläkt i hennes egen lugg - och lyckats blåsa ut ungefär 3.
Lite traditionsenlig sång och HURRA blev det i alla fall =)



Och vidare, så måste man ju öppna lite paket...



Det stora paketet kom från moster, morbror, Jeppe o Emma, och det var en gigantisk sko som små gubbar kunde bo i. Av mormor fick hon ett Hello Kitty-fiamed knuff och en slant, och av gammelmorfar skumbananer och den "tråkiga" men ack så värdefulla presenten "vitt kuvert" - som åker rakt in på kontot förstås! Den lilla 4-åringen har nog en genomsnittslig månadslön på banken nu, skulle jag tro!
De äldre valde att avvika vid 18-hugget, medan mina syskon med respektive hängde kvar och åt mat med oss. Flickorna fick äta mat framför TV:n idag, och vi vuxna drog igång en omgång TP. Efter ett spännande men låååångt spel konstaterades det att gammal fortfarande är äldst, jag o Calle vann med minsta möjliga marginal över Jocke & Emma!
Utan att ha diskuterat det innan, så hade tydligen både Calle o jag funderat på att jävlar va kul det vore o köra TP med Auktoriteten och hans Eeeeva. Fast som Calle sa: Ja, vi skulle förmodligen få dyngstryk för Eva är jävligt allmänbildad o din farsa är ju grym på historia. Nåväl, men man ska ha tärnings-tur också! Upp till bevis nån gång, I hope. Guuud vad jag saknar dig, pappa! Måtte bara månaderna rulla iväg fort som aset så februari is here, nån gång.
Måste vara nån form av rekord, både vad gäller text o bild? Kanske kan skippa bloggeri imorrn då.
En sista lilla "bra att veta", om man vill imponera på nån nångång. Kunskapen är hämtad från kvällens TP, en fråga som min kära lillebror till sitt stora förtret inte kunde svara på: "Vad heter en kvinnas mellanrum mellan brösten med ett elegantare ord?"
-Dekolletage! (Inte HYLLA, alltså)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar