söndag 16 augusti 2009

Snusk för pluggets skull :-)

Ångesten kryper sig på. Ett obehagligt pirr borrar ner sig i magen när en tenta är annalkande. Och det här är dessutom en så jävla konstig tenta, där "hävda dig själv för faaaan, ta plats o avbryt andra" hellre än respekt och sociala regler råder. Om man vill passera G, dvs, och det råkar ju liksom vara själva syftet.

Jag har för min egen skull komponerat ihop en ganska snuskig historia för att knöla in immunsystemet i huvvet. Ganska rörigt o rätt ologiskt, men kul ändå, och enligt boken är det ju såhär.

När Herr Blymf (B-lymfocyt) träffar Fru Agneta (antigen) blir han alldeles till sig. Extremt opassande att hon ska visa sig här! Herr Blymf drar en handtralla (=plasmaceller) och med Fru Agneta fäst på hornhinnan knåpar han ihop några minnes-blymfar samtidigt. Nästa gång Fru Agneta kommer på besök känns hon igen direkt innan hennes besök hunnit orsaka någon nämnbar förödelse.
Handtrallan ja, dess beståndsdelar kissar ur sig små antikroppar som cirkulerar i blodbanan och som binder sig till alla fru Agnetor. På så vis är tanten liksom kullad och kan lätt spolas dän därifrån. Immunoglobulinerna, (antikropparna) dvs kisset som cirkulerar runt, är som små skvallerbyttor.
Kan nog inte berätta för mina lärare om den här historien. Dels skulle de göra på sig av skam, o sen skulle jag få en sjuinihelvetes utskällning för att man ens spekulerar i porriga banor. Jag fick mig liksom en känga för att jag hade skrivit "lite skit rensar magen är ett talesätt som stämmer" på senaste tentan, för det var ju totalt opassande språk.
Förbannade hycklande cp-lärare!!! Dels var det roligt skrivet, o förresten, som om dom inte svär, säger skit- för att förstärka ord, eller knullar.

När det är val är det egentligen bara 2 frågor jag vill ha svar på av slipsnissarna. Dels, hur ska vi göra med kungahuset? Ska vi rösta om dess vara eller icke vara, ska vi ha det kvar eller ska vi sno deras kronor o kasta macka med dem på Atlanten? O sen för fan, SURROGATMÖDRASKAP! Hur snart i tiden ska det träda en lag i kraft som reglerar detta, och talar om att det INTE alltid är så att kvinnan som föder barnet är mor? Svenska jävla höjdare, kanske dags o följa med strömmen o utvecklas framåt? Vi är kvar i "för flera hundra år sen" på så många plan.
de vanliga frågorna känns så jävla vanliga och astråkiga att ens ta upp. Skola, vård, skatter, jobb. Jaaa, det här vanliga som det tvistas om hela jävla tin varenda gång det är val. Men hur ställer de sig till såna här frågor?

1 kommentar:

  1. Hahaha, du är rolig du.
    Men ju fler sinnen man blandar in i ett lärande dessto bättre.
    En vulgär stil håller aldrig i den akademiska världen så du får inte ens andas den stilen utan att bli degraderad som mindre vetande.

    SvaraRadera