söndag 8 augusti 2010

Blåbär o kantisar








Dessa bilder sammanfattar dagen ganska bra. Tog med mig hela flicktrion på ett äventyr i skog o mark, finns ju inget dåligt väder, heter det. Ett uttryck som suger balle, vädret var vidrigt idag. Sånt här tunt uschligt sommarregn med minidroppar, det var fuktigt och dimmigt överallt. Nåväl, vi kunde ju inte bli innesittande hela dan. Min semester startade ju idag, efter att jag tog på mig ett extrapass igår....skulle ju egentligen påbörjat ledigheten i fredags. Men så vips introducerades jag för kvalificerad övertid vilket jag tyckte var alldeles oemotståndligt...!

Fika i bagageluckan. Jag hade gjort pannkakor, mackor, saft o kaffe som vi hade med oss. Skörden blev skral, men ungarna fick i alla fall mycket luft. Lurade i dem att trollet MurkenTroll bodde under en stor rotvälta, något som avstyrde diverse trots just då. Minstingen somnade i bilen på vägen hem, de andra två satt o tjatade om milkshake som jag i något svagt ögonblick hade lovat dem....av fasa för att bryta deras förtroende för mig, vilket säkerligen kommer komma väl till pass i framtiden, mixade jag ihop en shake med vaniljyoghurt, mjölk, glass o de färska blåbären, fast jag egentligen var alldeles för trött. Nu sitter de däruppe o glor på film o smackar belåtet.

Mannen ifråga fick vara hemma idag, det var ju Chelsea - Manchester United på TV. Gud förbjude att han missar nåt så viktigt! Han hade dock både dammsugit, svabbat o gjort hemmagjord pizza tills vi kom hem, så jag är inte bitter.

Stödstrumps-folket tyckte att jag skulle skicka tillbaka de cp-fula strumporna så skulle jag få nya matchande. De hade till o med varit så rara att de skickade en länk på ett papper som skulle ge mig portofri retur av dem....ja, om jag hade haft en skrivare hemmavid, måhända. Skiter it. Pallar inte.

Projekten här hemma går trögt framåt. Just nu är det plåtdetaljer vi väntar på, som jag tvingar svågern att styra upp. Ett evigt tjatande....o sen är det ju bara hela insidan av garaget också...
Och jag måste ta itu med tentaplugg. Fy va omotiverad jag är. Har 11 dagar på mig innan dagen D....behöver nog inte mer än 2-3 dagar för o repetera das alles, således skjuter jag givetvis upp det.
Imorrn är det korpfotboll igen...! Jaa!!
Och jag har en preliminär fikadejt med en gammal vän....som jag hoppas nå dit med igen...tiden får utvisa ödet!
Imorrn landar pappa på svensk mark!!

2 kommentarer:

  1. Åh, jag skulle gøra mycket før en kantarellmacka (ja, blåbærsmilkshake också før den delen). Skickar du hit ett lass? :)

    SvaraRadera
  2. Hahaha, finns det ingen allemansrätt i Norge? Har för övrigt en hel hög kantisar i frysen, så vi får väl boka in nåt svampigt i höst, med lite bär-efterrätt??

    SvaraRadera